İş

“730 Bin Sağlık Çalışanına Bayram İkramiyesi Verilmeli”

Turkish Health-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker , “Kamu İşvereni; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı hastanelerde görev yapan yaklaşık 730 bin sağlık çalışanına bayram ikramiyesi verilmesi gerekiyor.

Şube Başkanı Ömer Çeker, kısa süre önce faaliyete geçen Kocaeli Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Şube Başkanı Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Umut Birol ve Serap Koçhisar çalışanları ziyaret ederek sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde tespit etti. Önder Çeker, ziyaretin ardından açıklama yaptı.

Yüksek Enflasyon Karşısında Eriyen Maaşlar!

Şube Başkanı Çeker yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanları zor şartlar altında özverili bir şekilde görevlerini ifa etmektedirler. Yaptıkları iş için maddi tazminat almazlar. Sarı sendika biliyorsunuz haklarının korunması ve geliştirilmesi için yetkili olan sarı sendikaya verdiği yetkiyi kamu işverenine karşı kullanmış ancak toplu iş sözleşmesi masasına hiçbir etkisi olmamıştır. eridi” dedi.

Tatil boyunca rahat nefes almaları sağlanmalı!

Şube Başkanı Ömer Çeker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurumların çalışanlarına yaptığımız ziyaretlerde sağlık çalışanları geçim sıkıntısı çektiklerini, kamuda en düşük maaşı aldıklarını, hatta ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. çocuklarının okula giden masrafları için harçlık vermekte zorlandıklarını, bayram ikramiyesi istediklerini söylediler. Sağlık çalışanlarının gür sesi Türk Sıhhat Sen olarak kamu patronuna sesleniyoruz. Sağlık çalışanlarının sesine kulak verin ve çalışanların taleplerini yerine getirmek için gerekli düzenlemeleri kısa sürede hayata geçirin. Yaklaşan Kurban Bayramı’nda sağlık çalışanları biraz daha ekonomik nefes alsınlar.”

İki Bayram İkramiyesi Verilmeli

Türkiye Sağlık-Sen Kocaeli Lideri Çeker, “Türkiye Emekliler Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre ülkemizde yaklaşık 13 milyon emekli var. Sağlık Sosyal Hizmetler İş Kolu bünyesindeki işyerleri olan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve ülke genelinde Yüksek Öğrenim Kurumuna bağlı faaliyet gösteren hastanelerde toplam 730 bin sağlık çalışanı görev yapmaktadır. . Her yıl dini bayramlarda olmak üzere yılda iki kez 13 milyon emekliye bayram ikramiyesi ödeyen kamu patronu sözlerini, “Sağlık Sosyal Hizmetler İş Kolu’na bağlı işyerlerinde görev yapan 730 bin sağlık çalışanının sağlık çalışanının mağdur olması kaçınılmaz. , dini bayramlarda yılda iki kez bayram ikramiyesi ödeyecek.” . (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

haliliyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu